آشپزی
تهچين مرغ
مواد لازم
برنج: يک کيلوگرم
مرغ: متوسط يک عدد
ماست: 750 گرم (معادل يک ليوان)
روغن: 350 گرم
زرده تخممرغ: چهار عدد
زعفران ساييده: دو قاشق چايخوري
نمک و ادويه به مقدار مورد نياز
طرز تهيه
گوشت مرغ را با مقداري آب و نمک و ادويه بپزيد. هنگامي که مرغ پخت و حدود يک استکان آب آن باقي ماند، آب مرغ را جدا کنيد و پس از درآوردن استخوانهاي آن، مرغ را به قطعات کوچکتر تقسيم کنيد. زعفران را در مقدار کمي آب گرم حل کنيد و آن را با دو زرده تخممرغ، تمام ماست و مقدار کمي نمک و فلفل مخلوط کنيد و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل يخچال بگذاريد. برنجي را که از قبل خيس کردهايد بجوشانيد و آبکش کنيد. دو عدد زرده تخممرغ، 150 گرم روغن (ذوب شده) و نصف مخلوط ماستي را که مرغ را در آن خوابانده بوديد با دو تا سه کفگير برنج مخلوط کنيد و در ته ديگ يا قابلمه بريزيد و با ته قاشق آن را صاف کنيد. مقداري مرغ به صورت يک لايه نازک روي ته ديگ بچينيد و نيمي از پلو را روي آن بريزيد. بقيه مرغ را روي برنج بچينيد و بقيه برنج را نيز روي مرغ بريزيد و سطح مرغ را با برنج بپوشانيد.
آب مرغ را با يک قاشق چايخوري زعفران مخلوط کنيد و روي برنج بريزيد. سطح برنج را با کفگير کمي فشار دهيد تا برنج کمي فشرده شود. باقيمانده مخلوط ماست را روي برنج بريزيد و سه تا چهار قاشق غذاخوري روغن را ذوب کنيد و روي برنج بريزيد و آن را دم کنيد. بعد از يک ساعت و نيم تهچين آماده است. پس از دم کشيدن، به سرعت قابلمه را در ديس وارونه کنيد تا تهچين به شکل قالبي خارج شود. اگر تهچين به شکل قالبي در نيامد، ميتوانيد ابتدا آن را با چاقو به چهار قسمت تقسيم کنيد و سپس در ديس بگذاريد.
آموزش و طرز تهیه ته دیگ زعفرانی مرغ
:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0